Keuze uit 15 partijen bij Statenverkiezingen

UTRECHT – De Kiesraad heeft bekend gemaakt dat vier nieuwe politieke partijen meedoen aan de Utrechtse Provinciale Staten verkiezingen op 18 maart. In totaal dingen in Utrecht vijftien partijen mee naar één of meer van de in totaal 49 zetels in de Staten. De nieuwkomers zijn: Jezus Leeft, Vrijzinnige Partij, Libertarische Partij en Provincie@Inwonersbelangen.

Met de slogan ‘Wat stem jij 18 maart? Kies jouw Utrecht’ voert de provincie Utrecht campagne om meer kiezers te trekken. De provincie laat zien dat er echt wat te kiezen valt en adviseert bewust een stem uit te brengen. De website www.kiesjouwutrecht.nl is sinds 6 februari jongstleden in de lucht. Op deze site kunnen meerdere kies-hulpen worden geraadpleegd en zijn onder andere de standpunten van de politieke partijen te lezen over provinciale onderwerpen.

Bijzonder dit jaar is dat de verkiezingen van Provinciale Staten én Waterschap zijn gecombineerd. Inwoners van alle provincies ontvangen twee stempassen en kunnen kiezen voor Provinciale Staten én het bestuur van hun waterschap. In de provincie Utrecht zijn vier waterschappen. Op de stempassen, die kiesgerechtigden vier tot twee weken voor 18 maart ontvangen, staat voor welke waterschap een stem mag worden uitgebracht.

Cookieinstellingen