Nationaal Militair Museum genomineerd voor ‘Leukste uitje” provincie Utrecht

UTRECHT – Leden van de ANWB hebben het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest genomineerd voor de verkiezing ‘Leukste uitje’ in de provincie Utrecht’. Terecht, want in de wereld van de krijgsmacht valt voor jong en oud veel te ontdekken. Veel mensen wisten het imposante gebouw op de voormalige Vliegbasis Soesterberg al te vinden. Twee maanden geleden opende Koning Willem-Alexander het museum en de teller staat nu al op bijna 115.000 bezoekers.

Een groot arsenaal materieel, uniformen, persoonlijke objecten en spannende en aangrijpende verhalen brengen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. De verzameling vliegtuigen, helikopters, tanks en pantservoertuigen in een imposant hoge zaal met hoge glazen wanden is indrukwekkend. Ook kinderen zullen een dagje aan het militair museum niet snel vergeten. Ze mogen veel. Vliegen in een F-16-simulator bijvoorbeeld of een vijandelijke tank uitschakelen. Verder zijn er verschillende workshops om te knutselen.

De ANWB organiseert de verkiezing ‘leukste uitjes’ voor de 5e keer. Leden van de toeristenbond krijgen zo een goed beeld van alle bijzondere, grappige, sportieve en culturele evenementen in Nederland. Wie de eervolle titels winnen, maakt de ANWB op 30 maart bekend. Behalve de categorie ‘uitjes per provincie’ is er ook een landelijke verkiezing.

Een stem uitbrengen op de genomineerde uitjes kan tot 23 februari via de ANWB-website.

Cookieinstellingen