Utrechters schrijven eigen energieplan

Foto: Duurzame energie

UTRECHT – Ze zijn via loting geselecteerd en ontvangen rond 12 februari de uitnodigingsbrief voor het driedaagse stadsgesprek energie. Tijdens het stadsgesprek maken ongeveer 150 Utrechters samen een energieplan. Dit vormt de basis van hoe Utrecht verder wil gaan met energie besparen en opwekken.
Utrecht kiest een vernieuwende vorm om een grootschalig plan voor de overgang naar duurzame energie te maken. Wethouder Lot van Hooijdonk (Milieu en Duurzaamheid): “In de stad Utrecht besteden we ieder jaar bijna 400 miljoen euro aan energie. De gemeente wil de energierekening omlaag brengen en minder afhankelijk zijn van fossiele energiebronnen, zoals olie en gas. Daar is een ambitieus plan voor nodig. Ik vraag 150 inwoners een energieplan te maken. Zij bepalen welke oplossingen hun voorkeur hebben. Denk aan isoleren van huizen, aanleggen van stadsverwarming of plaatsen van zonnepanelen of windmolens.”

Het stadsgesprek is op zaterdag 14 maart, zaterdag 28 maart en zaterdag 18 april 2015 in het Stadskantoor in Utrecht. Bij te veel aanmeldingen zal worden geloot. Genodigden die niet kunnen meedoen aan de driedaagse, kunnen hun ideeën geven via een online discussie. De online discussie vindt plaats op 14 maart om 10.45 uur.

Ook partijen die actief zijn in de energiewereld of bewonerscollectieven krijgen de gelegenheid om hun ideeën te uiten tijdens het stadsgesprek. Een open uitnodiging hiervoor staat op: utrecht.nl/stadsgesprekenergie.

Cookieinstellingen