Koningin Máxima naar Utrecht voor Nibud Jubileumcongres in Muntgebouw

UTRECHT – Koningin Máxima is komende vrijdag 6 maart weer in Utrecht. Deze keer is zij aanwezig bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw. 

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, beter bekend als het Nibud, bestaat 35 jaar. De onafhankelijke stichting organiseert een jubileumcongres dat in het teken staat van het financiële gedrag van de consument. Tijdens het congres wordt het Nibud-onderzoek ‘Financieel gedrag in de praktijk’ gepresenteerd. In dit onderzoek staan de gedragsprincipes centraal die van invloed zijn op de dagelijkse financiële keuzes van de consument.

Koningin Máxima spreekt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken een felicitatieboodschap uit. Sprekers op het congres zijn onder meer prof.dr. Wilco van Dijk, bijzonder hoogleraar van de Nibud-leerstoel ‘Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag’ aan de Universiteit van Leiden, prof.dr. Marcel Zeelenberg, hoogleraar Sociale en Economische Psychologie aan Tilburg University, dr. Reint Jan Renes, lector binnen het lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein aan Hogeschool Utrecht, en Tamara Madern MSc, senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud. Onder de toehoorders bevinden zich professionals werkzaam bij financiële organisaties, welzijnsinstellingen en consumentenorganisaties.

Cookieinstellingen