Energieadvies kan 200 euro schelen op jaarbasis

UTRECHT – Huurders van de Utrechtse woningbouwcorporaties kunnen sinds november 2014 gratis advies aanvragen over wat zij kunnen doen om zelf energie te besparen. Hiermee hebben veel huurders al meer dan 10% op hun energie bespaard.

Speciaal opgeleide adviseurs bekijken het hele huis en geven energietips. Op basis daarvan krijgen de huurders een energieadvies. Ook krijgt de huurder een energiebox met producten waarmee ze energie kunnen besparen zoals LED-lampen, een douchecoach en radiatorfolie. Mevrouw Van Schaik, huurder van een woning van Mitros in Ondiep: “Ik kreeg een duidelijk advies waarmee ik veel kan besparen en dankzij de gratis energiebox kan ik meteen aan de slag.” Op basis van de eerste 100 adviesbezoeken is berekend dat, als de deelnemers alle adviezen opvolgen, ze gemiddeld ruim €200,- op hun jaarlijkse energierekening kunnen besparen.

Promo2-1024x727

In dit project van de gemeente en de woningbouwcorporaties kunnen 800 huurders, tot eind 2015 een persoonlijk energieadvies en een gratis energiebox krijgen. Huurders van Bo-Ex, Mitros, GroenWest, Portaal en SSH kunnen hiervan gebruik maken via utrecht.nl/energiepuntwonen.

Cookieinstellingen