Start van De Nationale Voorleeswedstrijd

UTRECHT – Voor de tweeëntwintigste keer is De Nationale Voorleeswedstrijd van start gegaan. Ruim 3.300 Nederlandse schoolkampioenen zullen het de komende maanden tegen elkaar opnemen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. In de provincie Utrecht doen 150 schoolkampioenen mee.

Twaalf provinciale kampioenen blijven over; zij staan op 27 mei aanstaande in de landelijke finale in Muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. Een vakkundige jury bepaalt dan wie zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2015 mag noemen. De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school. Ook mag De Nationale Voorleeskampioen zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag noemen. De kinderdirecteur bepaalt mede wat het museum kan organiseren voor kinderen.

Kinderen lezen dit jaar bij voorkeur uit Dagboek van een muts van Rachel Renee Russell. De afgelopen jaren stond Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens aan kop. De grote kinderboekenschrijvers als Jacques Vriens, Carry Slee en Francine Oomen zijn nog steeds bijzonder populair onder kinderen.

Cookieinstellingen