Vrouw in rolstoel van tas beroofd bij Hoog Catharijne

Utrecht – Woensdagavond is een 70-jarige vrouw uit Utrecht in een rolstoel van haar tas beroofd. Rond 19.30 uur ging de vrouw in haar rolstoel de lift in bij de ingang van Hoog Catharijne bij Vredenburg. Bij de vrouw stapte ook een onbekende man in de lift. Hij vroeg haar om geld. Toen de vrouw weigerde, trok hij de tas uit haar armen. Zij kwam hierdoor ten val uit haar rolstoel. Op de eerste verdieping stopte de lift en rende de man, met de inhoud uit de tas, weg. Het slachtoffer wist om hulp te roepen waarna een getuige achter de verdachte aan rende. Bij Achter Clarenburg/Lange Elisabethstraat bedreigde de verdachte de getuige met een steekwapen; de achtervolging werd hierop gestaakt. Agenten zochten in de omgeving, maar troffen de verdachte niet aan.

Uw tip!

Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, ongeveer 1.75 meter lang met een slank postuur en lang piekerig haar. Hij droeg donkere kleding en had een beige rugtas bij zich. Hij liep een beetje mank.

Getuigen die woensdagavond 28 januari iets gezien hebben in Hoog Catharijne bij de ingang van Vredenburg of weten waar de man is heen gevlucht, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Utrecht via 0900-8844. Anoniem reageren, kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Reacties