Utrechters met fysieke beperking kunnen sporthulpmiddelen lenen via Uniek Sporten Uitleen

Foto: superdirk via pixabay

Per 1 januari is het voor Utrechters met een fysieke beperking mogelijk om gratis 6 maanden een sporthulpmiddel te lenen. Bijvoorbeeld een (aangepaste) rolstoel, handbike of loophulpmiddel. Hiermee kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met een (nieuwe) sport en sporthulpmiddel. Met de sportuitleen wordt invulling gegeven aan de Utrechtse Sportagenda, met als een van de doelen dat iedereen die dat wil de mogelijkheid krijgt om te sporten en/of bewegen.

Via de website van Uniek Sporten Uitleen vragen sporters een sporthulpmiddel aan die past bij het type sport dat zij willen beoefenen. Bijvoorbeeld een sportrolstoel, court sportrolstoel, ligbike, aankoppelbare handbike of een Running Frame. De sporter krijgt bij het aanvragen advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld, en tijdens de uitleenperiode wordt technische service en onderhoud aangeboden.
Monique Kalkman, mede-initiatiefnemer van Uniek Sporten Uitleen: “Sporters met een beperking kunnen meerdere keren gratis een beroep doen op onze service. Zo kunnen ze goed uitvinden welke sport én wat voor sporthulpmiddel het beste bij ze past.”
Als de sporter na afloop van de uitleenperiode besluit om het sporthulpmiddel aan te schaffen, dan zal de adviseur van Uniek Sporten de sporter hierin begeleiden. Financiële ondersteuning voor de aanschaf van het hulpmiddel kan aangevraagd worden via de Zorgverzekeringswet, de Wet Langdurige Zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning of bij het UWV.
De uitleenservice in de gemeente Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Uniek Sporten in samenwerking met Welzorg, NOC*NSF, Fonds Gehandicaptensport en de gemeente Utrecht.
Meer informatie over Uniek Sporten Uitleen of voor het doen van een aanvraag, ga naar www.unieksporten.nl/uitleen.

Cookieinstellingen