Marcel Sterkenburg eerste wereldkampioen De Halter

Foto: OpenClipart-Vectors via pixabay

Worstelaar Marcel Sterkenburg, lid van het Utrechtse de Halter, is op zondag 22 augustus op het WK junioren op het onderdeel Grieks-Romeins in gewichtsklasse -82 kg wereldkampioen geworden. Dat meldt de Utrechtse Sportkrant. In de finale rekende Sterkenburg met 6-3 af met de Kazak Karen Khachatryan.

Het is voor het eerst dat De Halter een wereldkampioen in z’n geledingen heeft. Maar het was sowieso een gedenkwaardig weekeinde voor de club en de Nederlandse worstelsport. Op zaterdag wist namelijk tweelingbroer Tyrone Sterkenburg (-87) na een verloren eindstrijd tegen de Rus Adlan Amriev beslag te leggen op een zilveren plak.
De Hilversumse tweeling waren ook goede boksers, maar op een gegeven moment moesten ze kiezen. Ze zijn al heel jong lid geworden van De Halter.
Een jaar of zeven geleden zijn ze in Utrecht gestart met een Regionaal Talenten Centrum. En van die eerste lichting zijn alleen Tyrone en Marcel overgebleven. Samen met de Poolse bondscoach Mariusz Gicewitz zijn de drie over de wereld gereisd.

Reacties

Cookieinstellingen