Een nieuw sportevenement op het Stadseiland van Utrecht

Foto: Rondje Stadseiland

Op zondag 5 september 2021 wordt Rondje Stadseiland georganiseerd, een nieuw skeeler-, hardloop- en wandelevenement op het Stadseiland van Utrecht. Dit is een van de eerste sportevenementen in Utrecht die dit jaar door kan gaan.

Het Stadseiland is een divers gebied met woonwijken, bedrijventerreinen, winkelcentra en parken. Het gebied wordt begrensd door het Amsterdam-Rijnkanaal en het Merwedekanaal. Het is als het ware een eiland dat door de vele bruggen wordt verbonden met het vaste land. Om het gezond stedelijk leven te bevorderen organiseert sportevenementenbureau Central Events – dat tevens is gevestigd op het Stadseiland – hier een toegankelijk evenement. Dit doen ze niet alleen, maar in samenwerking met het Ondernemersfonds, lokale bedrijven en nog vele andere partijen. Het ultieme doel van dit jaarlijks terugkerende evenement is de totstandkoming van een permanent sportparcours waar de bewoners, en werkenden in het gebied, het hele jaar door gebruik van kunnen maken.
Rondje Stadseiland bestaat uit drie onderdelen, namelijk een hardloopwedstrijd, een skeelertocht en een wandeltocht. Deze combinatie is niet alleen uniek, maar maakt het evenement ook toegankelijk voor een brede groep mensen. Het is een evenement vóór en dóór Utrecht waarbij inclusie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door zoveel mogelijk met lokale partijen te werken voor de horeca, bouwmaterialen en voorzieningen, wordt ook de lokale economie bevorderd.
Men kan zich voor een onderdeel inschrijven als individuele deelnemer of als bedrijventeam. Bedrijventeams genieten van vele extra’s zoals toegang tot de VIP-zone en een gezellige netwerkborrel en BBQ na de finish.

Reacties

Cookieinstellingen