FC Utrecht wil verdediger Derrick Köhn van FC Bayern München overnemen

Foto: Publiek domain

FC Utrecht wil graag Derrick Köhn overnemen, de twintigjarige linkervleugelverdediger van FC Bayern München. Dat meldt Elfvoetbal.

FC Utrecht is in onderhandeling met Köhn over een overgang. De verdediger staat onder contract bij FC Bayern München, waar hij dit seizoen dertien wedstrijden voor het tweede team in de Derde Liga speelde. Zijn contract bij Bayern München loopt aan het einde van het seizoen af, waardoor hij gratis is op te halen. FC Utrecht hoopt Köhn, een Duitser met Ghanese roots, deze winter al over te nemen.
Köhn debuteerde op 12 november 2017 bij Bayern München tegen Cyprus, doorliep de jeugdopleiding van Hamburger SV. 2,5 jaar geleden werd hij overgenomen door FC Bayern München, waar hij in het tweede elftal instroomde. Vorig jaar kwam hij tot dertig optredens in competitieverband en droeg hij bij aan de promotie naar de Derde Liga.
Afgelopen zomer stond Köhn in de belangstelling van sc Heerenveen en Willem II. Laatstgenoemde bracht een bod uit, maar dat werd door Bayern München afgewezen. De Duitse recordkampioen wilde de linksback toen nog niet kwijt. Nu lijkt de bereidwilligheid groter.

Reacties