Interactieve voetbalmuur bij De Tol

Foto: Marieke Schurink

Bij de skateplek aan Het Lint bij de Tol staat sinds kort een interactieve voetbalmuur. Jongeren kunnen verschillende games spelen en hun voetbal skills verbeteren met deze nieuwe sportvoorziening.

De voetbalmuur heet Sutu (Surinaams voor schieten), en wordt doorlopend geüpdatet met nieuwe voetbalspellen. Ontwikkelaar Yalp wil met de interactieve muur de ‘iPad-generatie’ uitdagen tot actief sporten: gamen in het echt wordt het genoemd. Maar ook oudere voetballers mogen natuurlijk gebruikmaken van de nieuwe sportvoorziening naast het Maximapark. Met een knop aan de zijkant van de muur kunnen gebruikers van spelmodus wisselen.
Via een internetverbinding worden de voetbalmuren wereldwijd constant geüpdatet met nieuwe spellen. Zo hoopt Yalp de sportvoorziening vernieuwend te houden. De punten die deelnemers alleen of samen met vrienden verzamelen kunnen via een app met de hele wereld worden gedeeld. Zo kunnen voetballers in Utrecht indirect sporten tegen deelnemers in landen zoals de Verenigde Staten, China of Noorwegen. Op de website van Yalp is live te zien wanneer andere sporters actief zijn.
De voetbalmuur aan De Tol wordt dit najaar nog officieel in gebruik genomen

Reacties