Ideeënbox wielerronde Vuelta bij provincie Utrecht

Foto: provincie Utrecht

De Vuelta raast volgend jaar door onze provincie. Om iedereen aan te moedigen mee te denken bij de organisatie van de wielerronde, staat er sinds vandaag, woensdag 18 september, in de hal van het provinciehuis een levensgrote ideeënbox.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot heeft de box in gebruik genomen: “Het is erg mooi om met de Utrechtse gemeenten de Vuelta in de provincie Utrecht te ontvangen’, laat ze weten. “Samen met de ideeën van inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties maken we een goed programma rondom de wielerronde, waarin duurzaamheid en gezond leven centraal staan.”
Iedereen kan ook via de website www.lavueltaholanda.com ideeën indienen om van de Vuelta iets bijzonders te maken.
De Vuelta is een van de drie grootste wielerrondes van de wereld. Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Tijdens de 75ste editie van La Vuelta verwelkomt Nederland het peloton van 14 tot en met 16 augustus 2020. De renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. De eerste etappe van de Vuelta bestaat uit een ploegentijdrit door de stad Utrecht, de tweede etappe vertrekt vanuit Den Bosch en gaat door de provincie Utrecht. De provincie Utrecht is een van de ‘founding partners’ van La Vuelta Holanda.

Reacties