Tweede editie van Utrecht United Tournament in augustus op dak van IKEA

Foto: UUT

Op zondag 11 augustus 2019 vindt de tweede editie plaats van het Utrecht United Tournament bij voetbalclub Faja Lobi KDS, op het dak van de IKEA in Utrecht. Tijdens dit voetbaltoernooi betreden ongeveer 50 Utrechters en 50 vluchtelingen in gemengde teams samen het voetbalveld en sluiten de dag af met een prijsuitreiking en een warme maaltijd.

Het toernooi is bedoeld voor deelnemers tussen de 15 en 30 jaar oud die het leuk vinden om te voetballen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het doel is om mensen een gezellige, sportieve en mooie dag te bezorgen, maar voornamelijk om de kloof tussen Utrechters en vluchtelingen te overbruggen en stadsgenoten te verbinden.
“Een heel mooie en verbindende dag tussen jongeren. Het is heel duidelijk zichtbaar dat sport altijd verbindt. Samen worden we kampioen!” Aldus de captain van het winnende team van vorig jaar. Een andere deelnemer van de eerste editie zei overtuigd “Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt!”
Een succesvol evenement, te danken aan donoren en sponsoren, een team van enthousiaste vrijwilligers en een hoop interessante mensen.
Het Utrecht United Tournament wordt georganiseerd door studenten en starters in Utrecht, die zich actief inzetten om Utrechters en vluchtelingen te verbinden. “Iedereen die meehelpt, van vrijwilligers op de dag zelf tot de organisatie, doet dit met veel liefde. We hebben allemaal een warm hart voor onze stad en willen dat de vluchtelingen die hier komen wonen zich hier welkom en goed voelen.” Aldus één van de organisatoren van het Utrecht United Tournament.
Je kunt je nog aanmelden om mee te doen op zondag 11 augustus 2019. Kijk voor het aanmelden en meer informatie op www.utrechtunited.nl

'

Reacties

article
72145
Op zondag 11 augustus 2019 vindt de tweede editie plaats van het Utrecht United Tournament
https://utrecht.nieuws.nl/sport/72145/tweede-editie-van-utrecht-united-tournament-in-augustus-op-dak-van-ikea/
2019-07-02T12:18:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2019/07/02121833/Foto-Utrecht-United-Tournament1.jpeg
Sport