FC Utrecht speelt volgend seizoen Europees voetbal

Foto: FCU

FC Utrecht gaat Europa in. In de allesbeslissende return van de play-offs met een Europees ticket als inzet was het team uit de Domstad sterker dan Vitesse. Doelpunten van Cyriel Dessers en Simon Gustafson bezorgden de Utrechters een 0-2 zege en daarmee Europees voetbal in het seizoen 2019/2020.

FC Utrecht was thuis al wat sterker dan de Arnhemmers, maar waar het er in Stadion Galgenwaard niet in slaagt dat krachtsverschil in de score uit te drukken, daar lukt dat in GelreDome wél. Met dank dus aan onder anderen Gustafson. Maar ook Cyriel Dessers vindt het net; voor de derde keer al in de laatste vijf partijen. De Belgische spits zet FC Utrecht na een dik half uur spelen op een 0-1 voorsprong in Arnhem, waar het de duizend meegereisde Utrechters zijn die voor de sfeer zorgen.
Voor de vijfde keer slaagt FC Utrecht er zo in Europees voetbal af te dwingen via de play-offs. De vorige keer dat dat de Domstedelingen dat flikten was ook op 28 mei; toen – in 2017 – tegen het AZ van John van den Brom. Onder leiding van die oefenmeester gaan de Utrechters in 2019/2020 Europa in. Dick Advocaat neemt zodoende afscheid van de Domstedelingen met het winnen van de play-offs en het behalen van Europees voetbal.

Cookieinstellingen