Wethouder Maarten van Ooijen opent nieuwe blaashal Fletiomare

Foto: gemeente Utrecht

Vrijdag 30 november opende Maarten van Ooijen, wethouder van onder meer sport en de wijk Vleuten – De Meern, de FletioDome, de nieuwe blaashal van hockeyclub Fletiomare. Een feestelijke happening waarbij hij aanhaalde dat het belangrijk is om mensen te laten sporten, ook in een groeiend Leidsche Rijn.

Voorzitter Jeroen Kriele van Fletiomare is opgetogen: ‘Onze oude blaashal werd begin dit jaar door een zware storm verwoest. Een groep vrijwilligers heeft keihard gewerkt om dit seizoen een nieuwe blaashal neer te kunnen zetten. We zijn erg trots om nu in deze prachtige nieuwe hal te staan, die een stuk groter is dan de vorige. Maar liefst 100 van onze teams trainen dit winterseizoen in de hal en spelen er thuiswedstrijden. Ook ben ik blij dat het Amadeus Lyceum overdag gebruik maakt van de blaashal voor hun gymlessen. Een mooie oplossing voor het tekort aan gymzalen, wij zien het namelijk als onze maatschappelijke plicht om anderen te helpen om te kunnen bewegen.’

In de blaashal zijn twee wedstrijdvelden met voor ieder veld een eigen ingang. Op de velden spelen 99 competitieteams en 1 trainingsteam. Ook zijn en tribunes voor het publiek en is een bar, geopend tijdens de wedstrijden.

Reacties

article
70065
Vrijdag 30 november opende Maarten van Ooijen, wethouder van onder meer sport en de wijk
https://utrecht.nieuws.nl/sport/70065/wethouder-maarten-ooijen-opent-nieuwe-blaashal-fletiomare/
2018-12-04T11:49:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/12/04114919/blaashal-Fletiomare.jpg
Sport