FC Utrecht boekt voor het eerst forse winst

Foto: Publiek domain

FC Utrecht boekt omzetgroei en voor het eerst forse winst. De inkomsten van de club stegen met 3,5 miljoen euro in vergelijking met vorig jaar. Een belangrijk doel van de FC Utrecht strategie is het bereiken van 20 miljoen euro omzet, dit is nu op een haar na gerealiseerd.

Het operationele resultaat is verbeterd en de netto winst bedroeg 4,4 miljoen euro. Hiermee verbeterde onderliggend het resultaat voor belastingen met ruim zes miljoen euro in vergelijking met het seizoen 16/17.
Het bestuur van FC Utrecht schrijft in een korte toelichting: “Natuurlijk zijn wij als club tevreden met de goede financiële resultaten. De omzetgroei, uitstekende transferresultaten, in combinatie met reductie operationele kosten stemt ons positief. Wij moeten echter blijven investeren in onze voetbalacademie, spelers en infrastructuur Sportcomplex Zoudenbalch. Hier is geld voor nodig, de groei die is ingezet moet derhalve gecontinueerd worden. Waar wij uitermate content mee zijn is de snelle groei van het aantal businessleden, dit biedt grote kansen voor de komende jaren. Ook het stijgende aantal toeschouwers is een goede zaak, hoewel het stadion nog voller kan en moet. Als club hebben wij vertrouwen het succesvolle jaar 17/18 een goed vervolg te kunnen geven.”

Reacties

article
69651
FC Utrecht boekt omzetgroei en voor het eerst forse winst. De inkomsten van de club
https://utrecht.nieuws.nl/sport/69651/fc-utrecht-boekt-eerst-forse-winst/
2018-10-18T15:49:36+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2015/12/13121437/800px-FC_Utrecht_logo_op_sjaal.jpg
Sport