FC Utrecht ontbindt contract Jean-Paul de Jong

Foto: FCU

FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong beëindigen de samenwerking. De Jong nam afgelopen winter het stokje over van Erik ten Hag, die tussentijds naar Ajax vertrok. De huidige veldtrainers Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys nemen de taken van De Jong tijdelijk waar.

Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zegt in een toelichting: “Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven. Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol.”
Hij vervolgt: “Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities.”
Directeur Voetbalzaken van FC Utrecht, Jordy Zuidam, vult aan: “We hebben er met z’n allen de afgelopen tijd alles aan gedaan om een werkbare situatie te creëren. Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen.”
De beslissing heeft de leiding van FC Utrecht met pijn in het hart genomen, vooral omdat iedereen bij FC Utrecht veel waardering heeft voor de persoon Jean-Paul de Jong, voor zijn enthousiasme en zijn clubliefde. FC Utrecht is hem hiervoor enorm dankbaar en wenst Jean-Paul veel succes toe in zijn verdere loopbaan.

Lees ook:

Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer FC Utrecht

Reacties

article
69192
FC Utrecht en hoofdcoach Jean-Paul de Jong beëindigen de samenwerking. De Jong nam afgelopen winter
https://utrecht.nieuws.nl/sport/69192/fc-utrecht-ontbindt-contract-jean-paul-jong/
2018-09-04T14:24:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/09/04142401/Jean-Paul-de-Jong.jpg
Sport