Ruim 200 vrouwen aan start Vrouwentriathlon Utrecht

Foto: Erica Bürer

Ruim 200 vrouwen verschijnen zondag 24 juni aanstaande aan de start van Vrouwentriathlon Utrecht. De ⅛ afstand was zelfs vóór sluiting van de inschrijving al vol; de inschrijving werd vroegtijdig gesloten.

De achtste editie van de triathlon speciaal voor vrouwen wordt zoals gebruikelijk gehouden in en rondom de Haarrijnse Plas in Utrecht / Leidsche Rijn. “Geweldig dat we in ons jubileumjaar – de Stichting Vrouwentriathlon bestaat tien jaar – zoveel deelneemsters mogen verwelkomen zondag”, vindt Sione Jongstra, voorzitter en oprichtster van Stichting Vrouwentriathlon. “Het mooie is dat veel vrouwen aanstaande zondag hun triathlon-debuut maken bij de Vrouwentriathlon. Maar er staan ook door de wol geverfde triatleten aan de start, dus we hebben weer een prachtige mix van beginnende en ervaren sportsters. We gaan er samen met de deelneemsters en vrijwilligers een gezellige, sportieve dag van maken.”

Wie de vrouwen zondag wil komen aanmoedigen, is van harte welkom. De afstanden zijn:

– De 1/16 triathlon: 250 meter zwemmen, 8 km fietsen en 2,5 km hardlopen. Start is om 10 uur.

– De 1/8 triathlon: 500 meter zwemmen, 24 km fietsen en 5 km hardlopen. Start is om 11.15 uur.

Het zwemonderdeel is in de Haarrijnseplas, daarna vervolgen de deelneemsters hun weg op de fiets: over Het Lint door het Máximapark. Het looponderdeel tot slot is weer nabij de Haarrijnseplas. Vóór de start halen de deelneemsters hun startnummer op bij Key West Beachhouse, zetten ze hun spullen klaar in de wisselzone op het strand, en doen de warming-up, verzorgd door sportschool David Lloyd.

Cookieinstellingen