5000 leerlingen strijden om titel tijdens schoolvoetbaltoernooi

Foto: Harten voor sport

Woensdag 7 maart gaan de voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi voor basisschoolleerlingen weer van start. Meer dan 5000 leerlingen uit de basisschoolgroepen 5/6 en 7/8, verdeeld over zo’n 420 teams, strijden tijdens de aankomende weken voor een plek in de stedelijke finale. Deze vindt plaats bij voetbalvereniging DESTO op woensdag 25 april.

Het toernooi wordt georganiseerd door stichting Harten voor Sport in samenwerking met FC Utrecht, stichting Vreedzaam en diverse Utrechtse voetbalverenigingen.
Elke woensdag worden in verschillende wijken van Utrecht de voorrondes gespeeld, de beste teams plaatsen zich voor de finale op 25 april bij voetbalvereniging Desto. De winnaars van de stedelijke finale plaatsen zich voor het landelijke toernooi voor de titel ‘Beste basisschool van Nederland’.
Naast de strijd om de titel ‘ Beste school van Nederland’, speelt sportiviteit natuurlijk ook een belangrijke rol. De allergrootste beker wordt na elke voorronde uitgereikt aan het meest sportieve team van de dag; de Fairplay Cup. De teams worden beoordeeld op sportiviteit door scheidsrechters van de KNVB.

Cookieinstellingen