Aftrap DELA EK Beachvolleybal 2018 in Utrecht op de Neude

Foto:

De President van de Europese Volleybal Federatie (CEV) Aleksandar Boričić had vandaag een ontmoeting met wethouder Paulus Jansen op de Neude. Het tweetal gaf daarmee de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Utrecht, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam. Drievoudig Europees kampioen beachvolleybal en Olympisch kampioen zaalvolleybal Richard Schuil is benoemd tot Utrechtse ambassadeur van het DELA EK Beachvolleybal 2018.

Wethouder Paulus Jansen liet zien hoe het stadion midden op het plein zal verrijzen. Ook bezocht het gezelschap enkele ondernemers aan het plein, waarmee tijdens het EK nauw wordt samengewerkt.

In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal in eigen land. Tijdens het toernooi zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale Nederland tegen Brazilië op tv. Dat succes smaakte naar meer, en drie jaar later organiseert de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) samen met sportmarketingbureau TIG Sports met het EK Beachvolleybal 2018 opnieuw een groot titeltoernooi.

Het DELA EK Beachvolleybal staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een groot landelijk volleybalevenement waarbij drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: Het DELA EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal én het EK-volleybal voor jongens onder 20 jaar. Deze drie toernooien worden in dezelfde week gespeeld op bijzondere locaties door het hele land. In het laatste weekend komen alle toernooien bijeen op een centrale locatie: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

President van de CEV Aleksandar Boričić zei: “Ik ben er bijzonder trots op dat Utrecht na het succes van het EK Vrouwenvoetbal 2017 komend jaar opnieuw gaststad is van een internationaal topsportevenement als het EK Beachvolleybal. Samen met de andere speelsteden Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn biedt Utrecht met de Neude een prachtig decor. We gaan er met alle Utrechtse volleyballiefhebbers, de horecaondernemers en alle bezoekers een geweldig feest van maken.”

Het DELA EK Beachvolleybal wordt sinds midden jaren negentig jaarlijks georganiseerd. Nederland won vier keer goud bij de heren (Marko Klok en Michiel van der Kuip in 1995 en Reinder Nummerdor en Richard Schuil van 2008 t/m 2010) en twee keer goud bij de dames (Sanne Keizer en Marleen van Iersel in 2012 en Madelein Meppelink en Marleen van Iersel in 2014).

Het DELA EK is voor de atleten van Beachvolleybal Team Nederland hét hoofddoel van 2018.

Reacties

article
67244
De President van de Europese Volleybal Federatie (CEV) Aleksandar Boričić had vandaag een ontmoeting met
https://utrecht.nieuws.nl/sport/67244/aftrap-dela-ek-beachvolleybal-2018-utrecht-op-neude/
2018-02-09T15:46:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/02/09154618/volleybaltoernooi.jpg
Sport