FC Utrecht huurt middenvelder van Manchester United

Foto: FC Utrecht

FC Utrecht kan de rest van het seizoen beschikken over Matty Willock. De 21-jarige middenvelder wordt door de Utrechters gehuurd van Manchester United. Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam maakte vanmorgen het laatste papierwerk dat is gemoeid met de transfer in orde.

Matty Willock is volgens hoofdtrainer Erik ten Hag een ‘polyvalente’ middenvelder die de voorbije jaren speelde voor Manchester United en daarvoor een deel van zijn voetbalopleiding genoot bij Arsenal. “In Manchester lukte het hem tot op heden niet de stap naar het eerste team te maken, maar wij zijn ervan overtuigd na hem veelvuldig in de Premier League voor beloftenteams te hebben zien spelen dat hij van toegevoegde waarde kan zijn in Utrecht.”

Willock genoot zijn jeugdopleiding bij Arsenal, Sunderland en Reading en komt uit een echt voetbalgezin; zijn broers Chris (Benfica) en Joe (Arsenal) staan ook onder contract bij topclubs. De voorbije seizoenen kwam Willock tot tientallen optredens in de beloftenploeg van de Mancunians en deed hij met Manchester United Onder 19 ervaring op in de UEFA Youth League.

Cookieinstellingen