1500 roze hardloopsters vullen het Berlijnplein

Foto: LadiesRun

Het Berlijnplein in Utrecht vulde zich gisteren met bijna 1500 hardloopsters. De veelal in roze outfits geklede dames deden mee aan de achtste editie van de Ladiesrun Utrecht. Daarnaast werd tegelijk in Rotterdam, Eindhoven en Groningen voor Pink Ribbon gelopen en zo vormde deze steden met duizenden deelneemsters de Pink Running Day.

Het parcours van de Ladiesrun Utrecht ging onder andere over de Gele Brug en de net nieuwe Dafne Schippersburg. Onderweg werden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats van Dj’s en bandjes. 

Om 12.00 startte de warming-up van de 10km. Svenja Behrbohm komt met 43:34 als eerste over de finish. Daarna volgen de 7.5 en 5km.

Er is een recordbedrag van ruim €14.805 opgehaald voor het goede doel. De opbrengsten zijn bestemd voor stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de Ladiesrun Utrecht hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het speciale Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren. 

Cookieinstellingen