Sportpenning voor Wilco van Schaik

Foto: FC Utrecht

Op zondag 7 mei heeft wethouder Sport Paulus Jansen de Sportpenning uitgereikt aan Wilco van Schaik, die afscheid neemt als directeur van FC Utrecht. Van Schaik krijgt de Sportpenning voor zijn maatschappelijke verdiensten in de Utrechtse sportwereld.

Wilco van Schaik (50) verbond als initiatiefnemer van FC Maatschappelijk sociale projecten en supporterszaken. Hij maakte zich sterk voor het aanpakken van pestgedrag op de werkvloer, maakte het stoppen met roken op de tribune onderwerp van gesprek en zorgde voor een speciale tribune voor ouderen en blinden. Samen met het Wilhelmina Kinderziekenhuis zette hij projecten op voor zieke kinderen. Hij bezorgde een aantal kinderen en FC Utrecht-spelers een onvergetelijke middag toen hij hen elkaar liet ontmoeten tijdens de jaarlijkse WKZ week-FC Utrecht.

Onder zijn leiding werd ook sterk geïnvesteerd in de bewustwording bij supporters van consequenties van hun gedrag. Hij organiseerde bijvoorbeeld een bezoek aan kamp Westerbork voor supporters om hen bewust te maken van antisemitisme.

Bij al deze projecten was hij persoonlijk betrokken, zowel als organisator als begeleider. Wilco van Schaik maakte daarbij gebruik van de kracht van het hoofdsponsorschap door Zorg van de Zaak. Hiermee zette hij FC Utrecht als voorbeeld van een maatschappelijk verantwoorde voetbalclub binnen de KNVB op de kaart. In zijn woonplaats Breukelen organiseerde Wilco van Schaik ook allerlei charitatieve acties, zoals de Jaarlijkse Unicefloop en het Breukelen-gala.

Sportief gezien bracht Wilco van Schaik in zijn periode als algemeen directeur van FC Utrecht de club in de subtop. Dat deed hij mede door het aanstellen van nieuw technisch management en door aandacht voor de jeugdacademie van de club. Met dit alles heeft hij zich laten zien als een bewonderenswaardig vertegenwoordiger van Utrecht als sportstad.

In de Sportpenning voor Wilco van Schaik is de volgende tekst gegraveerd: Wilco van Schaik
 Buiten het veld dragende spelbepaler bij onze FC.

De Sportpenning wordt door het gemeentebestuur toegekend aan personen of verenigingen, die zich in een tak van sport bijzonder verdienstelijk voor Utrecht hebben gemaakt.

Cookieinstellingen