Deze zomer polsstokhoogspringen op het Vredenburg

Foto: Public Domain

De NK atletiek komen deze zomer naar Utrecht, met als meest in het oog springende onderdeel polsstokhoogspringen op het Vredenburg op donderdag 13 juli. Atletiekbaan Maarschalkerweerd is van vrijdag 14 tot zondag 16 juli het decor van de overige disciplines.

Na twaalf edities in het Olympisch stadion in Amsterdam, keert het toernooi nu terug in de Domstad. “Het is prachtig om zo’n evenement niet alleen op de atletiekbaan, maar ook in de stad te kunnen organiseren”, zegt wethouder Paulus Jansen (sport). “Hierdoor komen meer mensen in contact met de sport, waardoor hopelijk ook de Utrechtse verenigingen profiteren. Polsstokhoogspringen midden in de binnenstad, dat wordt spektakel.”

De door Asics gesponsorde NK worden georganiseerd door de Atletiekunie, gemeente Utrecht en de drie Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix, Hellas en U-Track. Met onder meer de NK junioren, het Europees jongerentoernooi EYOF en de Track Meetings hebben de verenigingen mede dankzij vele vrijwilligers de afgelopen jaren al veel succesvolle evenementen georganiseerd.

Voormalig wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen polsstokhoogspringen Rens Blom is ambassadeur van het toernooi. “Dit evenement midden in de stad is uniek. Iedereen kan van dichtbij zien hoe spectaculair onze discipline is.”

Reacties