Didier Dijkstra uit Utrecht wordt Nederlands Kampioen kunstrijden

Foto: Piet van Es

Van 23 t/m 26 Februari werd op de Uithof in Den Haag de internationale Challenge cup verreden. Didier Dijkstra uit Utrecht werd Nederlands Kampioen in de categorie Basic Novice Heren. Met mooie dubbele sprongen en snelle pirouettes behaalde hij 30,91 punten en kon Didier de titel Nederlands kampioen op zijn naam schrijven.

De 12 jarige kunstrijder komt uit voor Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht. Didier is op 8 jarige leeftijd aangestoken met het kunstrijvirus door zijn zus Rachel. Na eerst getraind te hebben bij een aantal  verenigingen heeft hij in 2015 de overstap gemaakt naar  Kunstrijvereniging in Dordrecht omdat hij zichzelf verder wilde ontwikkelen. Bij kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht (DDD)  zijn alle faciliteiten aanwezig om kunstrijtalenten tot de top te laten komen. Didier traint daar onder het team van toptrainster Astrid Winkelman, zelf ook voormalig top kunstrijdster. Astrid en haar team van topcoaches weten met een combinatie van plezier en professionaliteit de talenten tot grote hoogten te stuwen, getuige de enorme vorderingen die Didier in anderhalf jaar heeft gemaakt met de Nederlandse titel van afgelopen weekend tot gevolg.

Er is in Nederland weinig aandacht voor deze sport, waarin Sjoukje Dijkstra in haar hoogtijdagen een gouden olympische medaille wist te behalen voor Nederland. Didier hoop dat zijn prestaties bijdragen aan het promoten van de kunstrijsport in Nederland en zou graag zien dat  er meer kinderen interesse gaan tonen voor deze prachtige sport waarbij vooral kracht, souplesse en techniek komen kijken.

Reacties