4000 Utrechtse leerlingen doen mee aan schoolvoetbaltoernooi

Foto: Harten voor sport

In alle Utrechtse wijken gaat vanaf woensdag 22 februari de voorronde van het KNVB schoolvoetbaltoernooi van start. Hierdoor staan de komende weken verschillende voetbal locaties verspreid over heel Utrecht in het teken van het schoolvoetbal.

Meer dan 4000 leerlingen uit de basisschoolgroepen 5/6 en 7/8, verdeeld over zo’n 350 teams, strijden tijdens de aankomende weken voor een plek in de stedelijke finale. Deze vindt plaats bij DESTO op woensdag 12 april. Daar strijden de 40 beste teams voor de eindwinst die een plek biedt in de landelijke finale. Het voortgezet onderwijs speelt zijn wedstrijden bij USV Elinkwijk.

Vorig jaar wonnen de meisjes van de Twaalfruiter (groep 7/8) uit Vleuten niet alleen de stedelijke finale, maar wisten ze daarna ook de landelijke titel in de wacht te slepen.

Het schoolvoetbaltoernooi staat dit jaar in het teken van het aankomend EK Vrouwenvoetbal (WEURO2017), dat dit jaar plaatsvindt in Nederland. Ook Utrecht is speelstad, op 16 juli spelen de Oranje Leeuwinnen de openingswedstrijd in De Galgenwaard tegen Noorwegen. In aanloop naar het EK speelt Oranje op 7 april eveneens in De Galgenwaard: Frankrijk is dan tegenstander in een oefenwedstrijd.

Reacties