HU-studenten Eventmanager halen bijna 12.000 euro op voor Voedselbanken NL

Foto: HU

Studenten van de opleiding Eventmanager van Hogeschool Utrecht hebben bijna 12.000 euro aan donaties opgehaald voor de lokale voedselbanken van Voedselbanken Nederland. Ze haalden dit bedrag op met het organiseren van fondsenwervende evenementen door heel Nederland. “Er is een mooie dynamiek ontstaan tussen de studenten en de lokale voedselbanken.”

Door de oplopende gas- en olieprijzen en de algehele inflatie van voedselprijzen ziet Voedselbanken NL het aantal hulpvragen aan hun organisatie toenemen. De samenwerking met Hogeschool Utrecht kwam dan ook op het juiste moment. Aan het eind van het eerste jaar van de Associate degree-opleiding Eventmanager kregen de studenten de opdracht om individueel een fondsenwervend evenement te organiseren voor Voedselbanken NL: een organisatie die met 13.000 vrijwilligers wekelijks aan zo’n 40.000 huishoudens eten uitdeelt. Voor veel studenten een initiatief van horen zeggen, voor sommigen een plek die ze kennen uit eigen ervaring.
Een metal concert, een veiling en een culinaire fietsroute in samenwerking met lokale horeca, een pizzaworkshop in landelijke omgeving en spelmiddagen voor basisschoolkinderen: het is maar een greep uit de vele evenementen die zijn georganiseerd. De studenten hebben  – naast hun evenement – ook een kom-in-actie-platform voor lokale voedselbanken ingericht, met behulp van het online fondsenwervingsplatform Kentaa. Dit platform maakt het eenvoudig voor anderen om in de toekomst zelf acties te starten om donaties op te halen voor lokale voedselbanken. Rian van Velzen, fondsenwerver bij Voedselbanken NL, over de samenwerking; “Het was op alle vlakken een perfecte samenwerking. Er is een mooie dynamiek ontstaan tussen de studenten en de lokale voedselbanken waarbij creativiteit, kennisdeling en wederzijds respect centraal stonden. Veel dank namens Voedselbanken NL aan Hogeschool Utrecht en vooral aan alle studenten.”
In totaal hebben de studenten met hun evenementen door heel het land een bedrag opgehaald van 11.948,41 euro. Een voedselpakket kost vijf euro om samen te stellen vanwege de kosten voor huur, transport en verzekeringen. Dit betekent dat met de inspanningen van de studenten de voedselbanken zo’n 2389 huishoudens kunnen voorzien van een voedselpakket. Wil je zelf een actie opzetten om een lokale voedselbank in jouw buurt te steunen? Ga dan naar www.kominactievoordevoedselbank.nl

Cookieinstellingen