DHTA studenten Orthopedisch technicus werken mee aan Invictus Games

Foto: Hoyinck Photography

De mbo-opleiding Orthopedisch technicus van de Dutch HealthTec Academy in Utrecht (onderdeel van MBO Amersfoort) is uniek in Nederland. Twee studenten van deze opleiding mogen meewerken in de werkplaats van Ottobock op de Invictus Games in Den Haag.

Niek Wondergem, Ottobock: ‘’De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt. Het event is twee keer uitgesteld vanwege de coronacrisis en kan nu eindelijk doorgaan van 16 tot en met 22 april in het Zuiderpark in Den Haag! Meer dan 70.000 toeschouwers worden verwacht.’’
Ottobock is marktleider op gebied van technische orthopedie en revalidatiehulpmiddelen en heeft ruim 8.000 medewerkers in meer dan 50 landen. Met hun (mobiele) werkplaats zijn zij tijdens de Invictus Games en andere sportevenementen – zoals de Paralympische Spelen – verantwoordelijk voor het afstellen, aanpassen en repareren van het wedstrijdmateriaal van sporters. Louise Daalhof, student: ‘’We mogen meedraaien in het technische team van Ottobock! Het is echt een geweldige kans dat we deze unieke ervaring op mogen doen.’’ Ottobock stelde in aanloop naar het evenement twee plekken beschikbaar voor vierdejaars studenten van de mbo-opleiding Orthopedisch technicus. Op basis van motivatiebrieven zijn twee studenten geselecteerd.
Ruim 500 sporters uit 20 verschillende zijn actief in tien sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoor-roeien, Land Rover Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Ook Oekraïne is – na lange onzekerheid vanwege de oorlog in het land – toch vertegenwoordigd met het team. Zij verkennen alvast het Zuiderpark waar alle wedstrijden plaatsvinden. Een groepje sporters bezoekt ook de werkplaats met de vraag of er naar één van de blades gekeken kan worden. Vera Kok, student, gaat direct aan de slag: ‘’Ik heb zojuist mijn eerste reparatie uitgevoerd’’, zegt ze trots.
Prins Harry is initiatiefnemer van de Invictus Games, die in 2014 voor het eerst werd gehouden in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. In tegenstelling tot de Paralympische Spelen draait het niet alleen maar om de medailles, maar ook om het stimuleren van herstel door sport en ontmoetingen met lotgenoten en familie. Daarnaast is een van de doelstellingen het vergroten van begrip en respect voor degenen die hun land dienen of hebben gediend. Naast de aanwezigheid van prins Harry en zijn echtgenote Meghan, zijn ook koning Willem-Alexander, prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan op de openingsceremonie aanwezig.

Reacties

Cookieinstellingen