Universiteit stelt maandverband en tampons beschikbaar

Foto: Universiteit Utrecht

De komende tijd kan je als student of medewerker op vijf plekken op de universiteit menstruatieproducten ophalen wanneer dat nodig is. De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk dat studenten en medewerkers zich op hun gemak voelen in de universiteitsgebouwen.

Onverwachts ongesteld worden wanneer je van huis bent, kan ongemakkelijk zijn. Door maandverband en tampons beschikbaar te stellen aan studenten en medewerkers hoopt de universiteit dit ongemak iets te verlichten. Het aanbieden van deze producten gebeurt in blok 3 en 4 van dit collegejaar en betreft een pilot.
De menstruatieproducten zijn op de volgende plekken beschikbaar:
In de Dining Hall van de International Campus Utrecht (ICU) bevindt zich een zogeheten non-foodautomaat. Daar koop je tegen inkoopprijs maandverband of tampons. Deze automaat bevat ook andere producten zoals kladblokjes, fietslampjes en oordopjes.
Bij onderstaande volgende vier FSC-servicepunten stelt de universiteit gratis één of enkele tampons of maandverband beschikbaar voor wie dat nodig heeft. De servicemedewerkers zijn op de hoogte.
Servicepunt Universiteitsbibliotheek Binnenstad
Servicepunt Educatorium
Servicepunt Androclusgebouw
Servicepunt Victor J. Koningsbergergebouw
Deze pilot is een initiatief van Lijst VUUR van de Universiteitsraad en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Facilitair Service Centrum van de Universiteit Utrecht.

Reacties

Cookieinstellingen