Bouw studentenwoningen op het Utrecht Science Park gestart

Foto: JanSnel

Op het Utrecht Science Park is de bouw van 400 studentenwoningen gestart. Op 6 januari werd de eerste paal geslagen. De bouwperiode is kort: de eerste woning is eind april dit jaar gereed voor verhuur, de laatste in juni. Camelot Europe beheert het complex gedurende een periode van 15 jaar.

De werkzaamheden vinden plaats in het weiland ten zuiden van Gebouw Androclus en ten oosten van het parkeerterrein aan de Bolognalaan. Jan Snel bouwt het woongebouw, Peek Bouw & Infra zorgt voor een plein, toegangsweg, fietspad, fietsparkeervoorzieningen en groen.
In het wooncomplex komen zelfstandige eenheden met eigen voorzieningen, die gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd. De (internationale) studenten van de Universiteit Utrecht kunnen er dus meteen intrekken. Om aan de vraag naar betaalbare woonruimte in Utrecht te voldoen ligt de huur van de woningen onder de liberalisatiegrens, zodat het voor de bewoners mogelijk is huurtoeslag aan te vragen. Van een kwart van de woningen ligt de huur onder de huurtoeslaggrens voor 23-jarigen, zodat ook jongere studenten de mogelijkheid hebben om hier betaalbaar te wonen.
Naast studio’s worden in het complex gezamenlijke ruimtes gerealiseerd. Er komt een grote centrale hal met ontmoetingsruimten, studieplekken en een wasserette. Door contact maken met de medebewoners op deze manier gemakkelijker te maken, stimuleert Camelot het ontstaan van een community in het complex.
Camelot Europe en Jan Snel werkten al eerder succesvol samen bij de ontwikkeling van een woonproject. In Amsterdam realiseerden zij WASA Student Village, een uniek ‘studentendorp’ waar studenten, jongeren en statushouders samenwonen. Bij het project in Utrecht zijn Camelot Europe en Jan Snel gezamenlijke investeerders. Hierbij draagt Jan Snel zorg voor de bouw van de studentenwoningen en Camelot Europe voor het beheer van het complex.

Reacties