HU-studenten zamelen 10.000 euro in voor jongerenrevalidatiecentrum

Foto: pixabay

Elk jaar zamelen eerstejaars HU-studenten Communicatie in het kader van hun opleiding geld in voor een goed doel. Dit jaar is dat het Daan Theeuwes Fonds. Er is al ruim tienduizend euro opgehaald. “En dat is nog niet het eindbedrag”, vertelt docent Hanneke Fens.

In de cursus Plannen Individueel Praktijk krijgen eerstejaars studenten Communicatie van Hogeschool Utrecht de opdracht: organiseer een fundraising-evenement met minimaal vijftien bezoekers. “Hierbij moeten ze onder andere minimaal twee partners betrekken, een risicoanalyse maken en een gedetailleerd draaiboek opleveren”, vertelt Hanneke Fens. Zij is docent en competentiecoördinator van de cursus. “Het doel is te leren hoe je communicatiedoelstellingen kunt bereiken met live communicatie.” Maar er is nog een doel: een goed doel. De opbrengsten van de evenementen waren dit jaar voor het Daan Theeuwes Centrum. Hier kunnen jongeren met hersenletsel terecht voor verzorging en intensieve revalidatie. Adriaan Theeuwes, oprichter van de kliniek: “De revalidatiezorg in Nederland is prima, maar jongeren tussen de 16 en 35 vallen tussen wal en schip. Het is voor een 18-jarige niet motiverend om op een kamer te liggen met 65-plussers en op dezelfde manier behandeld te worden.” In het centrum werken gespecialiseerde therapeuten en artsen. Met behulp van moderne apparatuur en een eigen verpleegafdeling in het St. Antonius hopen zij de jongeren weer een toekomst te geven.
Dit jaar zijn er ongeveer 180 eerstejaars studenten Communicatie, die dus allemaal individueel een fundraisingsevent voor een goed doel moesten organiseren. Voorbeelden zijn voetbaltoernooien, veilingen, benefietdiners en -concerten, lezingen en bootcamps. Dat de studenten serieus werk hebben gemaakt van de opdracht, blijkt wel uit de cijfers. Niet de studiecijfers, die hebben ze nog niet, maar het bedrag: Er is inmiddels al meer dan tienduizend euro opgehaald.
“En dat is nog niet het eindbedrag”, vertelt Hanneke Fens. “Momenteel vindt de toetsing plaats. De herkansing is in de tweede week van juli, dus tot dan kunnen er nog bedragen binnenkomen.” De officiële uitreiking van de cheque zal in de eerste week van het nieuwe studiejaar plaatsvinden. Dan worden er ook andere prijzen uitgereikt: aan de student die het hoogste bedrag heeft opgehaald, aan degene die het hoogste cijfer heeft gehaald én aan degene die de meeste publiciteit heeft gegenereerd.

Cookieinstellingen