UCK vraagt ontslag aan voor medewerkers

Foto: UCK

Het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) heeft voor zijn medewerkers ontslag aangevraagd. In het najaar zal er daarom geen cursusprogramma worden uitgevoerd. Dat laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten.

In 2013 heeft de gemeenteraad besloten dat het budget voor amateurkunsteducatie zal worden opgesplitst in een budget voor cultuureducatie voor scholen, circa 2 miljoen, en een budget voor amateurkunsteducatie, circa 1 miljoen.
Het UCK is er volgens het college de afgelopen jaren echter niet in geslaagd om binnen het in 2013 aangekondigde subsidieplafond te blijven. Dit ondanks dat er door het college 1,7 miljoen extra beschikbaar is gesteld om de transformatie van het UCK naar een ‘compactere’ organisatie mogelijk te maken.
In oktober 2018 bleek opnieuw dat er ruim 1,8 euro miljoen extra incidenteel en 190.000 euro extra structureel beschikbaar moest worden gesteld om een sluitende begroting voor het UCK te realiseren. Het college heeft daarom eind 2018 besloten om de subsidie voor het UCK op het huidige niveau te handhaven en niet opnieuw incidenteel of structureel te verhogen.
Na het afronden van het cursusjaar 2018-2019 bleek dat het UCK niet zonder nieuwe aanvullende subsidie kon voortbestaan. Het UCK heeft daarom voor zijn medewerkers ontslag aangevraagd.
Het college gaat nu amateurkunsteducatie voor Utrechters verspreid over de wijken stimuleren. Voormalige UCK-docenten vragen hiervoor subsidie aan, aldus het college.

Cookieinstellingen