Professor Leonard Rutgers van Universiteit Utrecht wint Homerusprijs

Foto: UU

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen van prof. dr. Leonard Rutgers wordt bekroond met de NKV-Homerusprijs 2019. Met deze prijs beloont het Nederlands Klassiek Verbond het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.

Volgens de jury laat Leonard Rutgers in De klassieke wereld in 52 ontdekkingen zien “dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.”
In het boek neemt Rutgers de lezer mee op een fascinerende ontdekkingsreis langs een groot aantal bekende en minder bekende etappes in de geschiedenis van de antieke wereld. Aan de hand van archeologische vondsten vertelt hij helder en meeslepend over deze nog altijd relevante tijd, waarin originele denkers en doeners telkens opnieuw voor verrassende ontwikkelingen zorgden.

Cookieinstellingen