Universiteit en Hogeschool Utrecht tekenen intentieverklaring toegankelijkheid

Foto: universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht tekenen vandaag samen met de andere hoger onderwijsinstellingen de intentieverklaring VN-verdrag toegankelijkheid. Dit gebeurt op een internationaal congres van Expertisecentrum handicap + studie, dat vanochtend is geopend door HKH Prinses Laurentien der Nederlanden.

In de intentieverklaring spreken de instellingen zich uit over hun gezamenlijke ambitie voor de implementatie het VN-verdrag in het hoger onderwijs. De drie belangrijkste principes van het VN-verdrag zijn: inclusie, volledige participatie en autonomie. Het ondertekenen van de intentieverklaring past in het beleid van de universiteit om de positie van mensen met een beperking te versterken en verbeteren.
De ondertekening van de verklaring vindt plaats tijdens een tweedaags internationaal congres in Utrecht dat Expertisecentrum handicap + studie samen met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht organiseert. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent de conferentie op maandagochtend met een toespraak het internationale congres over hoger onderwijs voor studenten met een beperking: ‘Higher education for students with disabilities: ensuring compliance with the UN Convention’.
Tijdens het congres komen onderwijsprofessionals uit binnen- en buitenland aan het woord over toegankelijk en inclusief hoger onderwijs. Daarnaast komt onder de noemer van studentenwelzijn de problematiek van prestatiedruk, burn-out en psychische klachten onder studenten binnen hogescholen en universiteiten aan de orde.

Reacties

article
69909
De Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht tekenen vandaag samen met de andere hoger onderwijsinstellingen
https://utrecht.nieuws.nl/onderwijswetenschap/69909/universiteit-en-hogeschool-utrecht-tekenen-intentieverklaring-toegankelijkheid/
2018-11-19T14:54:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/11/19145356/student_en_handicap_icoon.png
Onderwijs & Wetenschap