Joop Daalmeijer nieuwe voorzitter Raad van Toezicht HKU

Foto: HKU

Joop Daalmeijer start op 1 november als voorzitter van de Raad van Toezicht van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Daalmeijer heeft een grote staat van dienst in de media- en cultuursector als journalist, bestuurder en toezichthouder. Tot eind 2016 was hij voorzitter van de Raad voor Cultuur. ‘HKU levert professionals af aan de culturele wereld waar ik al jaren met plezier in werk en als consument van theater, dans, muziek, beeldende kunst en vormgeving veel mee in aanraking kom. Dat zie ik als een verrijking van mijn leven.’


Bestuursvoorzitter Roelof Bleker van HKU is verheugd over de komst van Daalmeijer. ‘De nieuwe toezichthouder heeft een belangrijk netwerk en veel bestuurservaring in de sectoren waar wij onze studenten voor opleiden: kunst, cultuur en media. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij van grote betekenis voor ons zal zijn.
Daalmeijer werd bekend als journalist en presentator op radio en tv. Na zijn directeurschap bij Veronica in de jaren negentig, werkte hij voor vele publieke en commerciële omroepen in uiteenlopende functies. Hij was onder meer netcoördinator van Nederland 1 en 2, hoofdredacteur van de Wereldomroep en directeur van de NPS (Nederlandse Programma Stichting). Van 2011 tot eind 2016 zat hij de Raad voor Cultuur voor. Op dit moment is hij onder andere toezichthouder bij Free Press Unlimited.
Ook Ena Voûte (TU Delft) neemt plaats in de Raad van Toezicht. De hoogleraar en decaan van de faculteit Industrieel Ontwerpen is van meerwaarde voor HKU omdat zij veel kennis heeft op het gebied van onderwijs, onderzoek en technologie. Ze was eerder actief in het bedrijfsleven, onder meer bij Philips. Bestuursvoorzitter Roelof Bleker: ‘Wij zoeken bij HKU voortdurend naar nieuwe verbindingen met vele sectoren en streven ernaar de laatste technologische ontwikkelingen weer te vertalen naar onze onderwijspraktijk. Voûte heeft veel ervaring op dit gebied.’

Twee leden verlaten de Raad van Toezicht van HKU. Marieke van Schijndel (directeur Museum Catharijneconvent) en Marianne Dunnewijk, die vier jaar voorzitter is geweest.

Reacties

article
69707
Joop Daalmeijer start op 1 november als voorzitter van de Raad van Toezicht van HKU
https://utrecht.nieuws.nl/onderwijswetenschap/69707/joop-daalmeijer-nieuwe-voorzitter-raad-toezicht-hku/
2018-10-26T11:25:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/10/26112507/1540390042_Joop_Daalmeijer_3.jpeg
Onderwijs & Wetenschap