PVV stelt vragen over Islamitische basisschool Al Arqam

Foto: Utrecht.nieuws.nl

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld met betrekking tot de Islamitische basisschool Al Arqam. Deze school wordt tijdelijk gehuisvest op de locatie van openbare school de Klimroos in Leidsche Rijn. De vragen hebben met name betrekking op de verplichte kleding op Al Arqam en de gescheiden gymlessen.

Volgens de PVV draagt het geven van gescheiden gymlessen en het verplicht dragen van een hoofddoek en lange jurk voor meisjes en een abaya voor jongens niet bij aan de integratie in de Utrechtse samenleving. Ook duidt volgens de PVV het verplicht dragen van een hoofddoek voor kinderen vanaf 4 jaar op extreem salafisme.
Verder wil de PVV weten of er in Al Arqam ook opgeroepen wordt voor het middaggebed en in hoeverre dit hoorbaar is voor de leerlingen van De Klimroos. Ook stelt de PVV vragen over het lage leerlingenaantal van Al Arqam. Is de school wel levensvatbaar gezien het lage aantal leerlingen, zo vraagt de PVV zich af.
De PVV wil ook weten hoe Al Arqam wordt gefinancierd en of er sprake is van buitenlandse financiering. Tot slot vraagt de PVV het college of het bereid is om maatregelen te nemen om te voorkomen dat ‘de haatdragende en intolerante ideologie van onderwerping die de islam is, zich nestelt binnen de muren van Basisschool De Klimroos’.

Lees ook:

Basisschool Al Arqam wordt gehuisvest in locatie van de Klimroos

De Klimroos maakt ruimte voor islamtische school Al Arqam

Reacties

article
69152
De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld met betrekking tot de Islamitische basisschool Al Arqam. Deze
https://utrecht.nieuws.nl/onderwijswetenschap/69152/pvv-stelt-vragen-islamitische-basisschool-al-arqam/
2018-08-29T17:05:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/09115141/PVV.jpg
Onderwijs & Wetenschap