Universiteitsmuseum zoekt gezinnen voor testen escape room

Foto: Universiteitsmuseum

Het Universiteitsmuseum Utrecht zoekt gezinnen met kinderen tussen de 10 en 14 jaar die een nieuwe escape room willen testen. Een escape room is een spel waarbij deelnemers uit een ruimte kunnen ontsnappen door samen puzzels op te lossen en experimenten te doen. De test is op 22 augustus. Deelname is gratis, maar toegang is beperkt dus reserveren is noodzakelijk.

Je hoeft geen biologie, natuurkunde, scheikunde of wiskunde te hebben gestudeerd. Wel moet je houden van puzzelen, raadsels op te lossen en vooral kunnen samenwerken. De escape room wordt ontwikkeld in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit Utrecht. Marleen Lutters van het Universiteitsmuseum: “Om te kijken of onze escape room nog leuker, moeilijker of spannender kan, willen we graag advies van bezoekers. Daarom zoeken we families met twee kinderen tussen de 10 en 14 jaar die ons willen helpen.” Opgeven kan door te mailen naar: [email protected]. De test duurt ongeveer een uur en vindt plaats op woensdagmiddag 22 augustus tussen 13.00-15.30 uur in het Universiteitsmuseum aan de Lange Nieuwstraat. Alle families die reageren ontvangen een email.
De onderzoekers gaan aan de slag met de uitkomsten van deze test. De verbeterde escape room is te beleven tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 oktober op de Uithof.

Cookieinstellingen