Burgemeester Van Zanen reikt eerste exemplaar ‘De Utrechtse student: 1945 tot nu’ uit

Foto: DdM Works

Afgelopen donderdag 5 april reikte burgemeester Jan van Zanen in het Centraal Museum het eerste exemplaar van De Utrechtse student: 1945 tot nu uit aan prof. dr. Bert van der Zwaan, oud-rector magnificus van Universiteit Utrecht. Het boek – met bijbehorende fototentoonstelling in het Utrechts Archief – geeft een uniek inzicht in het leven van Utrechtse studenten door de jaren heen en is een initiatief van DdM Works.

In 1945 kende Utrecht vijfduizend studenten, anno 2018 ruim zeven-en-zestigduizend. Sommige dingen zijn in die 70 jaar studentenleven onherkenbaar veranderd, maar veel gebouwen, gebruiken en jargon komen generaties (oud-)studenten nog vertrouwd voor. Voor het eerst wordt het verhaal van het Utrechtse studentenleven sinds de Tweede Wereldoorlog integraal verteld.
De Utrechtse student: 1945 tot nu beschrijft hoe het naoorlogse Utrechts studentenleven veranderde en wat er hetzelfde bleef: Hoe woonden studenten toen en nu? Welke rol speelt werk en hoe is dit door de jaren heen veranderd? Wat is de functie van sport-, studie- en gezelligheidsverenigingen? Hoe wordt door de overheid aan studenten financiële steun verleend? Welke rol speelden Utrechtse studenten in het maatschappelijk debat? En welke maatschappelijke, economische en culturele veranderingen liggen ten grondslag dit alles? Deze en andere vragen worden beantwoord en rijk geïllustreerd met uniek beeldmateriaal.

Cookieinstellingen