Kinderen van de W.G. van de Hulstschool volgen muziekles na schooltijd

Foto: Van de Hulstschool

De twee afgelopen dinsdagavonden heerste er een opgewonden sfeer in basisschool W.G. van de Hulst in de Rivierenwijk. Alle kinderen die muziekles volgen in het kader van de HulstAcademy deden mee aan de jaarlijkse Winterconcerten. Muzieklerares Astrid Bleys (Arion Muziek) had weer een afwisselend programma samengesteld waarin ieder kind een leuk optreden deed.

Juf Astrid heeft als uitgangspunt dat elk kind mee moet kunnen doen aan de uitvoeringen. De optredens zijn laagdrempelig en toch met een goede kwaliteit. Creativiteit speelt een grote rol. Zo straalden ook de jongste beginners op het podium, zij trakteerden het publiek op een notenquiz die zij trots op hun kleurige blokfluiten uitvoerden.

Het blijkt een enorm goed initiatief van de W.G. van de Hulstschool om de HulstAcademy in het leven te roepen. Kinderen nemen er na schooltijd deel aan allerlei extra’s zoals sport, koken, kunst, wetenschap, spelletjes. Om deelname te vergemakkelijken is er een goede samenwerking met het team van de buitenschoolse opvang, zodat kinderen gebracht en opgehaald kunnen worden. Het muziekproject is op die manier in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiende eigen muziekschool. De W.G. van de Hulstschool maakt haar motto’s uitstekend waar. De school neemt een inspirerende plek in de wijk in en leerlingen krijgen hier een brede basis mee.

Zo’n 45 kinderen volgen na schooltijd wekelijks pianoles, blokfluitcursus of nemen deel aan de trommelgroep. Astrid Bleys speelt heel direct in op de behoeften en mogelijkheden van elk kind, de instrumentale lessen worden op maat aangeboden. Ze hebben er zichtbaar plezier in en ook buitenstaanders merken dat.

Reacties