Basisschool Apollo 11 wil 200 zonnepanelen op het dak

Foto: pixabay

Basisschool Apollo 11 in De Meern wil graag zonnepanelen op het dak van de school en wil ook dat bewoners in de buurt dat gaan doen. Op 13 maart en 3 april om 20u worden er voor de ouders en buurtbewoners daarom informatieavonden gehouden. Op 6 maart vanaf 14u45 is er voor ouders en leerlingen op het schoolplein een kleine demonstratie over het project.

De droom van Marja Hamers, de directrice van de school en een groepje betrokken ouders is dat er 200 zonnepanelen op het dak van de school komen, en dat er ook in de wijk een groot aantal bewoners zonnepanelen zullen nemen. Vorig jaar is er al een sponsorloop georganiseerd waarbij de kinderen van de school geld opgehaald hebben voor zonnepanelen op de school. Zonnepanelenexperts en betrokken ouders werken momenteel er hard aan om het project tot een succes te maken.

Tijdens het voorproefje op 6 maart zullen twee vrijwilligers aan de kinderen en de ouders laten zien wat voor mogelijkheden zonnepanelen te bieden hebben op het schoolplein bij Apollo 11. Ook worden er posters uitgedeeld die de kinderen voor hun eigen raam kunnen hangen.

Dit project heeft niet alleen schone energieproductie als doel, maar ook educatie. Dat is ook de missie van Stichting Technotrend, die initiatiefnemer is van het project. ‘Het is belangrijk dat ook de generaties na ons het goede hebben op deze planeet, en dat kinderen via educatie bekend raken met de mogelijkheid van zonnepanelen’, zegt meneer van der Hofstad van Technotrend.

Voor de ouders en buurtbewoners die zonnepanelen op hun eigen huis overwegen of het gewoon een interessant project vinden, zijn er op 13 maart en 3 april informatiebijeenkomsten op de school. De bijeenkomsten beginnen om 20:00 uur. Op deze informatiebijeenkomsten worden er kortingsbonnen uitgedeeld aan de eerste 30 aanmeldingen voor een zonnepanelenadvies. De ondernemers uit de Meern willen het project steunen, en bieden daarom deze korting aan. Aanmelden voor de informatieavonden kan via [email protected].

Reacties