Scholenstichting KSU stimuleert fietsen naar het werkFoto:

Mede dankzij Imraan, leerling uit groep 8 van KBS Op De Groene Alm, wordt het winnende idee van de Klimaattop breed uitgerold binnen de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU). Twee Juffenfietsen van de gemeente Utrecht rouleren inmiddels op diverse scholen van de KSU.

Door het succes van deze elektrische fiets heeft de stichting besloten om in het kader van duurzaamheid KBS Op De Groene Alm vandaag als eerste twee e-bikes aan te bieden, zodat medewerkers die net iets verder weg wonen, extra gemotiveerd worden om op de fiets naar school te komen. 
Voorzitter van het College van Bestuur Jan van der Klis is trots op de betrokkenheid van de scholen bij dit project: “De KSU wil graag medewerkers stimuleren om zoveel mogelijk te bewegen en op de fiets naar hun werk te gaan. In veel gevallen gaat het woon-werkverkeer op een e-bike sneller dan met de auto en in plaats van in de file te staan, geniet je ook nog eens van de buitenlucht. Een frisse en milieubewuste start van de dag. We hopen dat meer KSU-scholen positief reageren op de roulerende juffenfiets. We zijn dan ook voornemens om zo veel mogelijk KSU-scholen waar de juffenfiets een succes is, een e-bike aan te bieden.”

Veel meer werknemers op de e-bike in plaats van in de auto, dat is de kern van het winnende idee van de Kinderklimaattop die in november 2015 plaatsvond. En waar kun je dat nou beter in praktijk brengen dan op je eigen school? De Juffenfiets is een doorgeeffiets die als testfiets door basisschoolleraren gebruikt kan worden als alternatief voor de auto of brommer. Als eerste hebben twee Juffenfietsen op KBS Op de Groene Alm in Utrecht gerouleerd, binnenkort gaan ze naar KBS De Achtbaan en daarna naar nog twee andere KSU-scholen.

De Juffenfiets is een initiatief van Goedopweg, waarin de gemeente Utrecht samenwerkt met de provincie Utrecht, de gemeente Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15). Zij werken aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Reacties