Rabobank zet samenwerking met Hogeschool Utrecht voort

Foto: Hogeschool Utrecht

UTRECHT – De opleiding HBO-ICT van Hogeschool Utrecht werkt al een paar jaar samen met de Rabobank op het gebied van onder meer stageplaatsen en projectopdrachten. Die samenwerking bevalt beide partijen zo goed dat hij nu wordt voorgezet.

De samenwerking tussen HBO-ICT en de Rabobank wordt nu verlengd met drie jaar. Het bestaat onder meer uit stage- en afstudeerplaatsen, gastcolleges en projectopdrachten. Daarnaast zit er een afvaardiging van de Rabobank in de beroepenveldcommissie van de opleiding en in het college van toezicht, dat onder andere bij afstudeersessies van HBO-ICT-studenten zit.

Een samenwerking met meerwaarde voor beide partijen”,

zei Stella Kuin, directeur van het Instituut voor ICT, bij de ondertekening van de nieuwe overeenkomst. ICT wordt in de financiële sector steeds belangrijker. Vooral internetdiensten en mobiel bankieren maken bij de Rabobank de laatste jaren een explosieve groei door. Veilig bankieren is een belangrijk thema en cybercriminaliteit vormt een bedreiging. Hoogopgeleide IT-specialisten zijn schaars en de Rabobank wil meer bekendheid genereren onder studenten als toekomstig werkgever. Bovendien wil de bank actief bijdragen aan het hoger onderwijs.

Interactie met studenten
Opleidingsmanager Dorine Tamis: “Wij merken dat de Rabobank erg de interactie opzoekt met studenten. Ze willen niet alleen maar zenden, maar vragen aan de studenten waar zij het over willen hebben.” Steef van den Brand, Talent Development Manager bij de Rabobank, beaamt dit: “Het is gewoon erg leuk om te horen hoe studenten denken over zaken en te zien wat ze durven.”

Zelf weet ik nog dat mijn IT-opleiding niet goed bij mijn eerste baan aansloot”,

vertelt Douwe van der Meer, manager IT Reporting Risk & Security bij de Rabobank. “Door samen te werken met de opleiding HBO-ICT zorgen we samen dat de opleiding beter aansluit bij de praktijk. Wij hebben als bedrijf ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om studenten de mogelijkheid te geven zich breed te oriënteren. Daarnaast hebben we uiteraard een recruitmentopdracht. De dynamiek in de IT is hoog en wij moeten ons blijven vernieuwen.”

Cookieinstellingen