Utrechtse voorschool beste van Nederland

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie in Utrecht scoort hoog. Afgelopen schooljaar heeft de Inspectie van Onderwijs de kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) in 37 steden getoetst (G37) en Utrecht kwam als beste gemeente uit de bus.

Wethouder Kreijkamp (Onderwijs) is trots op deze prestatie: “Ik ben blij dat ook de Inspectie van Onderwijs concludeert dat het VVE-beleid in Utrecht werkt. Een mooi resultaat en ik complimenteer alle mensen van Spelenderwijs en van de scholen die er elke dag hard aan werken om kinderen een betere start te geven.” Utrecht heeft geïnvesteerd in een inhoudelijk kwaliteitskader voor Educatie van het Jonge Kind en in opleidingstrajecten, coaching on the job en het ontwikkelen van lerende netwerken voor beroepskrachten.

Beoordeling
De Inspectie schrijft in haar beoordeling: ‘Er is op alle vlakken vooruitgang geboekt ten opzichte van 2013. De consensus bij alle partijen om de VVE kwaliteit te verhogen blijft onverminderd hoog’. Utrecht scoorde maximaal op elf van de twaalf onderdelen van het beleid. Aan de basis van deze kwaliteit van het Utrechtse VVE-beleid ligt volgens de Inspectie de nauwe samenwerking tussen praktijk en onderzoek.

Bereik
Met een bereik van 95 procent en de hoge kwaliteit legt Utrecht een stevige basis voor het Onderwijsachterstandenbeleid, dat is gericht op het vergroten van de kansen van kinderen met een taalachterstand. Ook uit onderzoek van de Universiteit Utrecht (mei 2016) blijkt dat extra inzet en investering op professionalisering van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) tot kwaliteitsverbetering heeft geleid.

Bron: Gemeente Utrecht

Cookieinstellingen