LERU benoemt Bert van der Zwaan tot voorzitter

Foto: Wikipedia

UTRECHT – Bert van der Zwaan is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de LERU, the League of European Research Universities. De rectoren van de bij het netwerk aangesloten universiteiten, kozen hem unaniem als opvolger van prof. Alain Bertz.

800_rectormetambtsketen

Bert van der Zwaan: “LERU heeft een krachtige stem in Europa en in de wereld. Ik voel me bevoorrecht om dit prachtige netwerk van onderzoeksuniversiteiten te mogen leiden in deze spannende en uitdagende tijden voor het hoger onderwijs.” Van der Zwaan bekleedt de functie als voorzitter van de LERU vanuit zijn functie als rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

LERU
De LERU is een vereniging van grote Europese onderzoeksuniversiteiten die door samenwerking invloed willen uitoefenen op de Europese beleidsagenda op het gebied van onderzoek, onderwijs en innovatie. De LERU-universiteiten pleiten voor fundamenteel grensverleggend onderzoek, excellent onderwijs in een onderzoeksintensieve omgeving en het beter valoriseren van de rol die Europese universiteiten kunnen spelen in innovatieprocessen.

Bron: Universiteit Utrecht

Cookieinstellingen