HKU deelt in Milaan multifunctionele papierklem uit

Foto: HKU.nl

UTRECHT – Op designbeurs Salone Del Mobile in Milaan deelde Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) afgelopen week voor het eerst een papierklem uit. Het ontwerp van Ricky Langeveld en Maurits Büsse, alumni Product Design van HKU, kreeg de naam CREATE mee.

Het is namelijk niet zo maar een papierklem. CREATE is een papierklem die gemaakt is van biologisch afbreekbaar plastic dat in warm water zacht en kneedbaar wordt waarna het in elke vorm kan worden geboetseerd. Materiaal dus waarmee je bijvoorbeeld zelf relatiegeschenken in allerlei vormen en maten kunt maken, zoals een kledinghaak, boekenlegger of plantenbakje. In de bijbehorende handleiding lees je hoe dat precies in z’n werk gaat en vind je voorbeelden van toepassingen.

16df7fd3-49d7-4da4-9219-9593b770b30f_What can you make-1Create!

Het geschenk is bedoeld voor externe relaties van HKU, met name internationale partners. Gelukkige ontvangers van de CREATE-papierklem kunnen hun creaties delen met HKU via de Engelstalige Facebookpagina facebook.com/theartofhku. Een team van kunstprofessionals kiest ieder jaar een winnaar uit de uitzendingen. Die worden beoordeeld op de creativiteit, praktische toepasbaarheid en schoonheid van het ontwerp. De winnaar krijgt natuurlijk alle eer en ontvangt bovendien een ticket om het Exposure-afstudeerevenement bij te wonen in Utrecht. Op 1 april 2017 is de eerste deadline voor inzenders.

Bron: HKU.nl

 

Cookieinstellingen