Utrechts Stedelijk Gymnasium eerste AFS Gastvrije School

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG) is de eerste AFS Gastvrije school in Nederland. Rector Hanneke Taat ontving tijdens een goed bezochte bijeenkomst van de ouderraad het predicaat ‘AFS Gastvrije School’ uit handen van Annemarie Postma, directeur van AFS Nederland. Dit meldt stadsbladutrecht.nl. 

“Dit houdt in dat het USG al een aantal jaren gastvrijheid biedt aan buitenlandse scholieren. Zij komen voor een uitwisseling via AFS een schooljaar lang naar Nederland”, legt Bas van der Eijk namens AFS uit. “Het USG biedt al een aantal jaren gastvrijheid aan buitenlandse scholieren. De buitenlandse scholieren die in Nederland verblijven, wonen in een gastgezin en gaan naar een Nederlandse middelbare school. Het USG heeft al een aantal succesvolle uitwisselingen op zijn naam staan. De school zet zich in voor het werven van gastgezinnen voor deze scholieren.

Bijeenkomsten

De leerlingen van het USG krijgen via school informatie om zelf op uitwisseling te gaan, in bijvoorbeeld Australië of Colombia. AFS kan voor het houden van voorlichtingsbijeenkomsten en trainen van haar vrijwilligers gebruik maken van de faciliteiten van de school. De intensieve samenwerking heeft nu geleid tot het toekennen van het predicaat. “Het USG heeft internationalisering hoog op de agenda staan en besteedt er in de lessen veel aandacht aan. Op dit moment zijn er vijf leerlingen van het USG betrokken bij culturele uitwisseling via AFS.”

Nieuwe plekken

Komend jaar is er weer plek voor een aantal AFS-scholieren op het USG, deze keer in de vierde klas. Het USG zal die leerlingen opnieuw verwelkomen. Natuurlijk is er ook weer behoefte aan leuke gastgezinnen.

Bron: Stadsblad Utrecht

Cookieinstellingen