Beatrice de Graaf bij DWDD University

Foto: Ziko van Dijk, Wikimedia, CC BY-SA 3.0

UTRECHT – Op uitnodiging van De Wereld Draait Door zal prof.dr. Beatrice de Graaf, hoogleraar Geschiedenis van de internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en expert op het gebied van terrorisme, een college geven over terrorisme bij DWDD University. De uitzending is op zaterdag 12 maart om 20.30 uur bij de VARA op NPO 1.

“De vlam van het verzet is van alle tijden. Maar als uitdaging aan de moderne staat en de liberale samenleving staan terrorisme en extremisme sinds de 20e eeuw in het brandpunt van de belangstelling. Terroristen zijn de fundamentalistische gesels van de moderne tijd. Hoe kunnen we de radicaliseringspuzzel duiden, en wellicht zelfs oplossen? Zonder historisch besef en begrip van de context zullen we zeker geen grip op het fenomeen krijgen”, aldus De Graaf.

DWDD University is een aanvullend programma op De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden uitzendingen verzorgt waarmee bezoekers en kijkers de kans wordt geboden om onze wereld beter te leren begrijpen. Vanuit Podium Mozaïek in Amsterdam vertelt De Graaf aan belangstellenden in de collegezaal én aan de televisiekijkers over het ontstaan van terroristische bewegingen en het verdwijnen ervan.

Bron: Universiteit Utrecht

 

Reacties