Studentencomplexen mikpunt criminaliteit

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – In de eerste weken van 2016 – zo blijkt uit de Facebookpagina van diverse studentencomplexen in Utrecht – is er een ware criminaliteitsgolf gaande bij studentencomplexen. Reden voor VIDIUS studentenunie om het meldpunt ‘Criminaliteit studentencomplexen’ te openen.

Pijke Dorrestein, voorzitter van VIDIUS studentenunie: “Dit zijn geen incidenten meer. Al weken worden er heel veel meldingen gedaan. Dit is een structureel probleem waar echt iets aan gedaan moet worden.” De meldingen gaan over verschillende vormen van criminaliteit, zoals diefstal van fietsen en kentekenborden, auto- en woninginbraak, verdwijning van voorzieningen in gemeenschappelijke ruimtes en vernieling. Dorrestein: “De omgeving van de studentencomplexen is vaak verlaten en slecht verlicht. Voor criminelen is het de ideale plek om bijvoorbeeld auto-inbraken te plegen.”

Meldpunt
Dorrestein over het door VIDIUS te openen meldpunt Criminaliteit studentencomplexen: “Met het meldpunt willen we de schaal en ernst van de criminaliteit in kaart brengen. Met de resultaten gaan we in gesprek met onder andere SSH en de gemeente Utrecht om een oplossing te zoeken voor dit probleem”. Het meldpunt is geen vervanging van het werk van de politie. Dorrestein: “Uiteraard adviseren wij studenten om ook altijd aangifte te doen bij de politie.” Studenten kunnen melding maken via [email protected] of via http://www.vidius.nl/meldpunt

 

Cookieinstellingen