Universiteit Utrecht viert 380-jarig bestaan

Foto: UU.nl

UTRECHT – De Universiteit Utrecht viert op donderdag 31 maart 2016 haar 380-jarig bestaan met het UUnited Muziekfestival in Tivoli/Vredenburg. Op deze dag bestormen meer dan 400 muzikale studenten, medewerkers en alumni met (een cross over van) alle muziekgenres de zalen van TivoliVredenburg. 

Met haar acht muziekgezelschappen mag Utrecht zich rekenen tot de meest veelzijdige en muzikaalste studentenstad van Nederland. Alle muziekgezelschappen (Utrechtsch Studenten Concert, Dekoor Close Harmony, Utrechts Studenten Koor en Orkest, De Utrechtse Studenten Bigband, Medusa, Utrechtse Studenten Cantorij, Het Huisorkest en Het Kunstorkest) laten zich verleiden tot unieke samenwerkingen met de top van de Nederlandse muziekwereld. Crossovers in muziekstijlen zullen de boventoon voeren met gastartiesten als o.a. saxofonist Benjamin Herman, presentator Arjen Lubach, arrangeur Merlijn Twaalfhoven, stadsdichter Ingmar Heytze, pianist en zanger Ruben Hein en cellist Maarten Vos.

Het festivalprogramma is bovendien verrijkt met optredens van bands van medewerkers en alumni van de Universiteit Utrecht, en studentenmuziekgezelschappen van over de Nederlandse grens. Niemand minder dan The Handsome Poets sluiten het festival af in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. UUnited wordt een bruisend muziekfestival waar de muzikaliteit van de Universiteit Utrecht uitgebreid wordt gevierd.

Bron: UU.nl

 

Cookieinstellingen